Over ons

manondhjana2Wij zijn Manon (moeder) en Dhjana (oma). Manon woont in Scherpenzeel, Dhjana in Bennekom.

 

 

 

 

Manon (26 jaar):

Sinds 22 augustus 2015 ben ik mama van een dochtertje genaamd Noëlla.

In mijn zwangerschap heb ik me verdiept in natuurlijke en waterbevallingen, maar door omstandigheden moest ik in het ziekenhuis bevallen. Wel heb ik alles op natuurlijke wijze gedaan.
Mijn interesse in dit project komt voort uit het feit dat ik zie hoe fijn het voor moeder en kind kan zijn en ik vind het belangrijk dat dit ook voor de minima beschikbaar is. Zo wil ik graag jonge moeders,vluchtelingen en mensen met een laag inkomen informeren over waterbevallingen.

Ik ben ook een enorme voorstander van borstvoeding, ik heb mijn dochtertje volledige borstvoeding op aanvraag gegeven en dit ging erg goed. Mijn doel is om me nog meer te verdiepen in waterbevallingen en misschien ooit de opleiding lactatiedeskundige te doen.

 

Dhjana (51 jaar):

Ik ben moeder van vier inmiddels volwassen kinderen en oma van twee kleinkinderen. Ik had destijds, toen ik moeder werd, graag meer van natuurlijke (water)bevallingen willen weten.

Ik had het onuitsprekelijke geluk om mijn beide dochters (en twee vriendinnen) te mogen assisteren bij hun bevallingen – een indrukwekkende en onvergetelijke ervaring! Inmiddels heb ik ook aardig wat keren zwangerschapsbegeleiding mogen geven. Het is fantastisch om te zien hoe aanstaande moeders groeien in zelfvertrouwen en kracht tijdens zo’n periode.

Van natuurlijke bevallingen en borstvoeding ben ik een groot voorstander. Tegelijkertijd ben ik erg maatschappijkritisch, met name als het gaat om de invloed van het kapitalisme in ons dagelijks leven. Dat is voor mij een belangrijke drijfveer om no- en low-budget projecten op te zetten die bijdragen aan een mooiere wereld waarin geld een steeds kleinere rol speelt.